Motivatiebrief


In een motivatiebrief geeft u duidelijk aan waarom u geïnteresseerd bent in de vacature waarop u gaat solliciteren en waarom het bedrijf of de werkgever u zou moeten aannemen.De brief draait om beweegredenen.

Een motivatiebrief schruiven is niet altijd eenvoudig. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het belangrijkte is dat u zichzelf kunt onderscheiden van anderen en dat u inspeelt op de eisen van de werkgever.

Aandachtspunten motivatiebrief

We hebben een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voor u op een rijtje gezet om uw brief zo goed mogelijk op te bouwen.

  • Combineer feiten met persoonlijke informatie. Geef aan waar u gewerkt heeft en voor welk bedrijf. De persoonlijke elementen geven uw beweegreden aan waarom u solliciteert en wat u vaardigheden zijn.
  • Wees uitgebreid in uw motivatie. Denk goed na wat u zou kunnen leren van de baan, wat u het meest interessant lijkt en hoe u uw vaardigheden en sterke punten kunt toepassen in de praktijk
  • Correct taalgebruik. Laat uw brief altijd goed doorlezen door iemand anders om spel- en typefouten eruit te halen. Foutloos Nederlands laat een professionele indruk achter.